Tuesday, April 13, 2010

Boekenoogst van onze gasten
We houden u steeds op de hoogte van het verblijf van onze gasten, maar wellicht wil u ook wel eens wat horen over het resultaat daarvan. Van vier auteurs die in de PEN-Schrijverslat werkten, verschenen recent boeken die mede dank zij hun verblijf daar tot stand kwamen.
Fikry El Azouzi stelde zopas zijn debuut "Het Schapenfeest" (Van Gennep) voor een heerlijk boek over de kleine Ayoub, een Vlaams-Marokkaanse jongen die liever niet meedoet aan ritueel slachten.
In Zuid-Afrika bracht Christine Barkhuizen le Roux "Padmaker" (Human&Rousseau) uit, een aangrijpende eerste roman over de zoektocht van een vrouw naar haar verleden. In mei verschijnt ook "Papawers" (Lapa Uitgewers), haar vertaling van "Papavers" van Ingrid Vander Veken. Eveneens in Zuid-Afrika kwam zopas ook "In Landsbelang" (Tafelberg) van Quintus van der Merwe op de markt, een spannend boek rond wapensmokkel en diplomatie.
En dan is er de Nederlandse uitgever en auteur Guus Bauer. Hij zou in de PEN-Schrijversflat zijn nieuwe roman voltooien, maar schreef in de plaats daarvan een dagboek over zijn verblijf aldaar. "Ik ben een Groene Waterman"(XXUitgevers) neemt je aan hoog tempo mee op stap in Antwerpen, vaak in gezelschap van andere auteurs. U vindt het boek eerstdaags in... de gelijknamige boekhandel.

No comments: