Wednesday, April 13, 2011

Paul Becker in De Groene Waterman op zaterdag 23 april om 16u

Gesprek met Paul Becker, Brits auteur en schilder te gast in de PEN-Schrijversflat in april.

Als u wilt weten waar Van Gogh en Rimbaud elkaar ontmoetten in de stad, waarom Linkeroever in de verschrikkelijke winter van 1799 door een vossenplaag werd geteisterd en hoe de Slag van het DeConinckplein verliep, mag u dit gesprek niet missen.

Paul Becker (°Windsor, 1967) is een schrijver en schilder die afwisselend in Berlijn en Londen woont. Zijn eerste verzamelbundel False Testimony verscheen in mei 2010 bij Lenz Books, London. Hij schrijft regelmatig over schilderkunst, film en literatuur voor diverse Britse magazines zoals Turps, Banana, Garageland en Arty. In de PEN-Schrijversflat werkt hij aan een ingebeelde geschiedenis van Antwerpen, die tegelijk in het Engels en het Nederlands zal verschijnen, in samenwerking Antwerpen Averechts en AIR Antwerpen.

Becker wil een alternatieve kroniek van Antwerpen schrijven, een heruitvinding van de geschiedenis van de stad, waarbij documentering en anekdote hand in hand gaan, zowel waarachtig als verzonnen. Hij creëert een nieuwe verzameling van gefingeerde tradities, historische vertellingen en lokale folklore, om te zien hoe lezers die vertrouwd zijn met de stadsgeschiedenis opnieuw gaan kijken, het vertrouwde gaan herontdekken door middel van het verbeelde.

Sven Peeters, PEN-bestuurslid en co-auteur van een stads(kroegen)gids voor Belgrado (samen met Jelica Novaković) interviewt de auteur.

Meer info over Paul Beckers teksten en schilderijen op wwwpaulbeckerimages.blogspot.com

No comments: