Sunday, February 28, 2010

Mexicaans-Amerikaans schrijversduoZe komen uit Mexico City en schrijven zowel proza als poëzie. Het gebeurt zelden, maar in maart neemt een echtpaar zijn intrek in de PEN-Schrijversflat.

Victor Manuel Mendiola
is behalve auteur ook uitgever van poëzie en organisator van literaire festivals. Zijn poëtische antologie 'Tan Oro y Ogro" werd bekroond met de Latino Prize for Literature. Zopas publiceerde P. de door hem samengestelde en door Stefaan van den Bremt vertaalde bloemlezing van Mexicaanse gedichten "Anders gezongen".

Jennifer Clement
haalde de shortlist van de Orange Prize met "A True Story Based on Lies" ("Een waar gebeurd verhaal, gebaseerd op leugens", Arena) en de Booksellers' Choice List met "Widow Basquiat", een boek over de weduwe van de Amerikaanse schilder. Zij is voorzitter van PEN Mexico en werkt in Mexico City met vrouwen van drughandelaars.

Op 4 maart om 19 u. houdt Jennifer Clement een lezing over "Widow Basquiat" in het MUKHA. Op 13 maart om 14 u. is er een publieksontmoeting met onze gasten en Stefaan van den Bremt in De Groene Waterman. En op maandag 29 maart zijn Jennifer Clement en Victor Manuel Mendiola te gast in het Antwerpse Provinciehuis (19 uur, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen)

No comments: