Thursday, February 5, 2009

Jeroen Theunissen praat met James Cañón


Twee jonge auteurs, twee opmerkelijke literaire talenten. Op zaterdag 21 februari om 14 uur verwachten zij u in boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, voor een gesprek over leven en literatuur.

De Colombiaanse auteur James Cañón, die in de PEN-Schrijversflat verblijft, wordt bestempeld als de opvolger van Gabriel García Márquez. Hoewel hij niet in zijn moedertaal maar in het Engels schrijft, ademt zijn debuut “Het Dorp van de Weduwen” (“Tales from the Town of Widows”) in alles de sfeer van Honderd jaar eenzaamheid. Het boek werd overladen met prijzen: hij won in Frankrijk de Prix du Meilleur Roman Etranger 2008, de Prix des Lecteurs Vincennes en de LAMBDA Best Debut Award, en stond op de shortlist van de Edmund White Fiction Award.

Met hem praat de Vlaamse auteur en Latijns-Amerika-reiziger Jeroen Theunissen. Jeroen Theunissen debuteerde in 2004 opmerkelijk met “De onzichtbare” en publiceerde in 2008 zijn tweede roman “Een vorm van vermoeidheid” (Meulenhoff/Manteau). In mei verschijnt een dichtbundel, “Het zit zo”.

Inkom: gratis. Na afloop signeren beide auteurs hun werk. Mis dit boeiend dubbelgesprek niet!

No comments: