Monday, February 14, 2011

Charlie Hebdo-cartoonist Luz en fotografe Stéphanie Meylan te gast

De Antwerpse PEN-Schrijversflat verwelkomt het artistieke duo Luz (Frankrijk) en Stéphanie Meylan (Zwitserland) en nodigt u tevens uit op de vernissage van hun tentoonstelling in het Zuiderpershuis. Luz is medewerker aan het beruchte Franse tijdschrift Charlie Hebdo, Stéphanie fotografe. Ze werken samen sedert ze elkaar ontmoet hebben in 2006.

Luz (°1972) gaf zijn rechtenstudies op om Charlie Hebdo nieuw leven in te blazen. Hij werkt op de grens tussen cartoons, strips en reportage. Hij publiceerde o.m. Claudiquant sur le Dancefloor ou J'aime pas la chanson française (ed. HoÎbeke).

Stéphanie Meylan (°1975) is afkomstig uit Frans Zwitserland. Ze volgde de Ecole supérieure en photographie van Vevey. Ze fotografeert in hoofdzaak concerten en festivals voor diverse kranten en is zelf mede-organisator van een rockfestival bij Lausanne.

Luz en Stéphanie gaan een week aan de slag in Antwerpen en zullen de couleur locale vatten in cartoons en foto’s. U bent van harte uitgenodigd het resultaat te komen bewonderen op zaterdag 26 februari om 19u in de foyer van het Zuiderpershuis, Waalse kaai 14, Antwerpen.

De tentoonstelling loopt tot 27 maart.

No comments: